Categorieen
Aanmelden

Nieuwe aanmelding.
wachtwoord kwijt?
Informatie
Welke houtsoort Welke houtsoort

Welke houtsoort

Welke houtsoorten zijn geschikt voor mijn haard?

Loofbomenhout is het meest geschikt voor gebruik in de haard of kachel die in de woning gebruikt wordt.

Geschikt: Berkenhout
Beukenhout
Eikenhout
Elzenhout
Essenhout
Fruitbomenhout
Ongeschikt: Kastanjehout
Naaldbomenhout
Populierenhout
Vuren / grenen
Pallethout
Tropisch hardhout

 .

De verschillende houtsoorten hebben de volgende eigenschappen:

     

Essenhout

Ideaal haardhout voor de wat grotere haard of kachel. Taai en elastisch hout. Brandt traag en geeft goede warmte en een mooi vlammenspel. Standaard gedroogd is na 4 weken te stoken. Wilt u direct stoken, bestel ovengedroogd Essenhout.
Essenhout is de ideale houtsoort als u minimaal vier blokken tegelijkertijd stookt.

Berkenhout

Berkenhout heeft een zeer schone ontbranding, waar weining zuurstof voor nodig is, wat vervuiling van uw rookkanaal voorkomt. Hoog warmtevermogen. Natuurlijk gedroogd berkenhout kleurt grijs en kan last hebben van geringe 'paddestoelengroei' door het zeer zuivere hout. Ovengedroogd is berkenhout zeer fraai. De mooie witte schors heeft de eigenschap dat het zeer makkelijk ontbrandt. Ideaal voor moderne haarden en kachels.
Eikenhout

Sterke elastische en harde houtsoort. Traag brandend met weinig rook en een warme vlam. Moet ideaal gezien 2-3 jaar drogen om de tannines er uit te krijgen. Wij adviseren eikenhout in opslag verder te drogen. Goed droog geeft eiken levendige knetterende vlammen.

Elzenhout

 

Lichtere houtsoort. Brand hierdoor prima maar wel sneller dan eik en es. Geeft door de snellere verbranding ook sneller z'n warmte af. Prima geschikt voor accumulerende kachels. Minder geschikt als aanmaakhout.

Het haardhout wordt standaard minimaal 1 jaar in de buitenlucht gedroogd. Met uitzondering van eikenhout is dit hout vier weken na levering te stoken. Doordat wij buiten drogen, kan het hout 'een buitje op de kop krijgen'. Dit is niet van invloed op de droging van het hout, maar maakt alleen de buitenkant vochtig. Zorg dat het hout na levering onder dak komt te staan (niet binnen tenzij goed geventileerd), dan is uw hout na vier weken goed te stoken.
Wilt u direct stoken bestel dan ovengedroogd hout.

Ga verder
Reviews
Er zijn geen reviews over dit product. Wees de eerste!
Copyright © 2019 HaardhoutOnline.nl. Development and design by MARK-APP